World Ducati Week 2024!

Geplaatst op 4 juli 2024

World Ducati Week 2024 is "All In One": de pure essentie van motorrijden op de grootste bijeenkomst voor liefhebbers uit de hele wereld.

De 12e editie van de World Ducati Week (WDW) vindt plaats van 26 tot 28 juli op het Misano World Circuit in Italië. Dit jaar is het thema "All In One", wat de essentie van motorrijden en motorsport samenvat in dit evenement. De persconferentie in het Ducati Auditorium in Borgo Panigale onthulde een uitgebreid programma met spannende hoogtepunten.

 

Hoogtepunten van WDW 2024:

• Lenovo Race of Champions: Vijftien top Ducati-coureurs, waaronder Francesco Bagnaia en Álvaro Bautista, strijden op de Panigale V4. De training en kwalificatie vinden plaats op vrijdag 26 juli en de race op zaterdag 27 juli. Het belooft een spectaculaire show vol adrenaline te worden.
• La Notte dei Campioni: Tijdens dit niet te missen evenement op zaterdag 27 juli zullen de Ducati-coureurs het tegen elkaar opnemen tijdens de Lenovo Race of Champions, er streetfood te vinden zijn op de paddock en een avondshow met live-entertainment en DJ-sets om het circuit om te toveren tot een openluchtdisco.
• Parade en Beach Party: Op vrijdag 26 juli begint de World Ducati Week met een kleurrijke parade van Ducati-motoren die naar Samsara Beach in Riccione rijden. Hier vindt de "Land of Joy on the Beach’’ party plaats, met muziek en een BBQ om 10 jaar Scrambler Ducati te vieren.
• Ducati World Premiere: Tijdens WDW 2024 wordt een nieuw Ducati-model onthuld. Bezoekers kunnen dit exclusieve model van dichtbij bekijken en de technische kenmerken ontdekken samen met de ingenieurs die de motor ontworpen hebben.
• Speciale Tentoonstellingen: Er wordt stilgestaan bij de 30e verjaardag van de iconische Ducati 916 met een speciale tentoonstelling en activiteiten op het circuit, waarbij racelegendes Carl Fogarty en Troy Bayliss aanwezig zullen zijn. Daarnaast is er een ruimte gewijd aan de nieuwe Desmo450 MX crossmotor.

 

Rijervaringen: Gedurende de drie dagen van het evenement zijn er diverse testmogelijkheden op het Misano circuit. Bezoekers kunnen proefritten maken op verschillende Ducati- en Scrambler-modellen, waaronder 35 kW-modellen voor minder ervaren rijders.

De eerste steen van de Ducati fabriek: Tijdens de persconferentie was er een special moment gereserveerd voor de aankondiging van de vondst van de eerste steen van de Ducati-fabriek uit 1935. Deze steen zal tijdens WDW symbool staan voor het verleden, heden en de toekomst van Ducati. Ook is deze te zien in het Ducati Museum.

 

World Ducati Week 2024 belooft een spectaculaire viering van passie voor motorrijden te worden, met een gevarieerd programma vol races, shows en feestelijke activiteiten. Het evenement trekt motorrijders van over de hele wereld naar Italië om hun liefde voor Ducati te delen.

Tickets zijn beschikbaar op Ducati.com en de WDW-app. Tickets zijn te koop voor één dag of voor alle drie de dagen. In de app is ook al het nieuws, informatie en plattegronden te vinden. 

Klik hier voor tickets!